1. Igyál sok vizet! A meleg víz elveszi az étvágyad, a hideg víz pedig égeti a kcal-t.

2. Aludj sokat! Ha teheted este minél előbb feküdj le, reggel minél később kelj fel. Így akár kibírhatsz 8-10 órát is evés nélkül, és mindenki tudja, hogy az alvás széppé tesz!

3. Felkelés után egy pohár víz! Ha felkelés után megiszol egy pohár vizet, gyorsítod az anyagcseréd és még kcal-t is égetsz!

4. Mozogj minél többet! Nem muszáj ülve nézni a TV-t, lehet felülés közben is. Esténként fuss minél többet!

5. Egyél citromot! A modellek állítólag a citromra esküdnek. Ha megeszel minden este egy citromot, akkor még több zsírt égetsz el, főleg ha keveset ettél!

6. 17 óra után semmit ne egyél!

7. Szedj minél több vitamint. Gondolj bele, hogy a szervezetednek is szüksége van a vitaminokra, amiket a hashajtó kiszed belőle!

8. Ha nehezen tudod megállni az evést, gondolj arra a mérhetetlenül hatalmas és kínzó bűntudatra, amit érezni fogsz!

 

ANA: anorexia „becézve”, sokan egy láthatatlan őrangyalnak képzelik, aki bíztatja őket tovább a fogyásra, és megharagszik, ha esznek.

PRO-ANA: anorexiásokat támogató. Tippek, trükkök, thinspo-k, stb. Egy pro-ana addig támogat, amíg egy cél vezérel titeket: fogyni. A kívülállók legtöbbször elítélik a pro-kat, mert „segítenek meghalni” különböző trükkökkel gyengíteni a szervezeted, és így tovább. Pedig csak addig vannak melletted, amíg te is akarod.

MIA: bulímia „becézve”.

EDNOS: „Eating Disorder Not Otherwise Specified”. Étkezési zavar, lehet „majdnem-anorexia” illetve „majdnem-bulímia”. Jelentheti ez a következőket: a betegnek anorexiára jellemző viselkedése van, torzult testkép, nem eszik napokig, súlyt is veszít – mégsem csontsovány, illetve mensturál. Lehet olyan is, aki ugyan hánytatja magát, mégsem minden zabálás után, ezért nem mondható bulímiásnak. Ők mind a határeset, a komolyabb lelki és szervi betegségekhez vezető étkezési zavarok felé sodródnak.

FAST: víznap, nullkalóriás nap. Nem szokás még kalóriatartalmú gyümölcslevet sem inni. Csak víz. Persze a legtöbbet ilyenkor fogysz. Pár napig lehet csinálni, hosszú távon nem ajánlják, binge-veszély miatt.

BINGE: zabálás. Nem törődsz azzal, éhes vagy-e még, az agyad csak azon jár, hogy egyél, egyél, egyél még egy kicsit. Utána majd jöhet a lelkifurdalás.

Purge: az a folyamat, amikor megpróbálsz megszabadulni az elfogyasztott kajától… általában van ez a binge-purge kombó, egymást követik.. Van olyan, aki képes zabálni-hányni egymás után akár 4x is. A purge jelenthet hányást, vagy nagymennyiségű hashajtót, fogyasztó gyógyszereket, stb

Thinspiration/thinspo/bonespo: Inspiráló képek vékony lányokról. Mostanában már nem a modellek, hanem a hétköznapi lányok a legnagyobb hősök. Ahogy egyre jobban süllyedsz bele az ana világba, úgy csontosodnak ki a számodra vékony „hősök”. Akit egy éve még irigyeltél, ma már húsosnak látod.

Karkötők: Az anorexiások, illetve pro-anák pirosat, a miák lilát, az EDNOS-osok pedig rózsaszínt hordanak.